Monday, February 23, 2009

BETUL KATA MM

AKU CUKUP SETUJU CADANGAN MM SUPAYA KITA MENGHORMATI PAK LAH APABILA BELIAU BERSARA KELAK.AKU DAPAT INFO RAMAI YANG KATA KENYATAAN MM BERSIFAT TALAM DUA MUKA.

PADA AKU APA YANG TALAM DUA MUKANYA.IA CADANGAN YANG CUKUP BAGUS DAN IA JUGA SATU SINDIRAN YANG BEGITU TAJAM PADA PAK LAH SERTA SATU PERINGATAN PADA DS NAJIB SUPAYA JANGAN DI ULANG APA YANG TELAH DI LAKUKAN TERHADAP TUN M.RAMAI YANG SEDIA MAKLUM SEMASA ERA PAK LAH RAMAI ORANG-ORANG PAK LAH YANG MEMPERLEKEHKAN TUN.ADA YANG KATA TUN DAH NYANYUK DAN MACAM-MACAM LAGI KATA NISTA YANG DI KELUARKAN.TAPI SEKARANG APABILA PERSARAAN PAK LAH HAMPIR TIBA MANA MEREKA.SEMUANYA TELAH DIAM DAN SIBUK PULA MENCARI TEMPAT DALAM PASUKAN DS NAJIB.MASING-MASING TAKUT KETINGGALAN KAPAL.


HARAP DS NAJIB YANG AKAN MENJADI NAKHODA YANG BARU DAPAT MEMILIH MEREKA-MEREKA YANG BETUL-BETUL TERBAIK SAHAJA DALAM KAPAL BELIAU.SEBENARNYA ORANG-ORANG PAK LAH LA YANG BANYAK BERSIKAP TALAM DUA MUKA.AKU JUGA BERHARAP MM AKAN MENANG DALAM PERTANDINGAN JAWATAN KETUA PEMUDA NANTI.INI KERANA KEMENANGAN BELIAU ADALAH KEMENANGAN AKAR UMBI UMNO.SEPERTI YANG TELAH DI BUKTIKAN SEMASA PENCALONAN TEMPOH HARI.KEPADA PERWAKILAN FIKIRLAH MASA DEPAN PEMUDA UMNO SERTA KEHENDAK AKAR UMBI.TOLAK POLITIK WANG ANDAI INGIN UMNO TERUS RELEVAN DAN DI TERIMA OLEH RAKYAT.

1 comment:

akusayangumno said...

Sayangnya. Seperti selalunya mereka yang pro poklah, pro kj tidak dapat membaca apa yang tersirat disebalik yang tersurat......

Atau mungkin depa dapat mengangkap apa yang terselindung disebalik kata-kata Dato Mukhriz, lalu disebabkan ianya terlalu pedih dan pedas untuk ditelan, maka komen liar dan tersasar keluar dari mulut yang bukannya dari otak, umpama orang kepedasan 'meneghojoi' mencari ayaq untuk menghilanhkan pedas yang dirasai....