Monday, January 26, 2009

PENGKHIANAT PENGUNDI DAN PARTI

PETANG TADI SAMPAI SAHAJA AKU DIRUMAH AKU TERUS MELAYARI INTERNET UNTUK MENCARI BERITA-BERITA YANG AKU TERTINGGAL 2 HARI INI.
TETAPI BERITA TENTANG ADUN BOTA MASUK PKR AMAT MENARIK PERHATIAN.AKU SERTA RAKAN-RAKAN YANG BARU KEMBALI DARI RETREAT CUKUP TERKILAN DENGAN APA YANG AKU BOLEH KATAKAN BELIAU ADALAH PENDERHAKA UMNO.TIDAK SEDARKAH BELIAU YANG BELIAU MENANG TEMPOH HARI ATAS TIKET UMNO.DAN UMNO PADA AKU BEGITU KUAT DI PERAK.
INI TELAH TERBUKTI KERANA UMNO MENANG 26 KERUSI DUN PADA PRU YANG LEPAS.
APAKAH PEMBANGKANG TELAH TAWARKAN PADA BELIAU SEHINGGAKAN BELIAU BOLEH MELOMPAT PARTI.?ITU YANG MENJADI PERSOALAN.
ADA SATU SEBAB YANG AKU NAMPAK MUNGKIN BELIAU KECEWA KERANA BELIAU KALAH DALAM PEMILIHAN JAWATAN KETUA UMNO BAHAGIAN TEMPOH HARI.
KAMI GOLONGAN MUDA CUKUP KECAWA PADA AHLI UMNO YANG SEBEGINI RUPA.KAMI LAGI MEMIKIRKAN MACAM MANA INGIN MENARIK KEMBALI SOKONGAN RAKYAT PADA BN.KAMI SANGGUP BERMALAM DI DALAM HUTAN UNTUK BERMUHASABAH DIRI DEMI PERJUANGAN PARTI.MENCARI SERTA MENGATUR PERANCANGAN UNTUK AKAN DATANG.TAPI SENANG-SENANG MEREKA KHIANATI PARTI DEMI MENGEJAR JAWATAN SERTA KUASA YANG DITAWARKAN.SEPATUTNYA MEREKA YANG HARUS MEMBIMBING GOLONGAN MUDA SEMANGAT MENCINTAI PARTI KERAMAT INI(UMNO).
HATIKU TETAP PADA UMNO.

2 comments:

cekodokmasin said...

"Dijanjikan jawatan Pengerusi Felda walaupun tak memegang jawatan MP". Menarik juga.. Lagi menatik kalau disebut " Melompat parti kerana tak dapat jawatan pengerusi Felda".. Muhahahahahaa. Malu anak bini

~PakKaramu~ said...

Salam ziarah