Thursday, January 29, 2009

APA HAL DENGAN TENGKU AHMAD RITHAUDDEEN NI!!!!

SATU IDEA YANG TAK MASUK AKAL LANSUNG..SAYAP PARTI ADALAH TULANG BELAKANG SESUATU PARTI.KALAU DI MANSUHKAN LAGI HANCURLAH UMNO.KENAPA KITA HARUS PANDANG KE BELAKANG..MUNGKIN PUTERI BARU DITUBUHKAN.TAPI TAKKAN LA ORANG YANG BERCAKAP NI TAK TAHU SEJARAH.SAYAP PEMUDA NI ADA SEJAK PENUBUHAN UMNO LAGI..JANGAN SALAHKAN PEMUDA DAN PUTERI TIMBULNYA POLITIK WANG.LAGI SATU MANA GOLONGAN MUDA NAK PERGI KALAU UMNO PARTI YANG PERJUANGKAN ORANG MELAYU BUAT MACAM TU.ALAMATNYA SEMUA PAKAT-PAKAT KE PARTI PEMBANGKANG DAN SELEPAS PILIHAN RAYA 13 UMNO HANYA TINGGAL PADA NAMA SAHAJA.PEMIMPIN-PEMIMPIN YANG DI ATAS LAGI RAKUS MENGGUNAKAN WANG UNTUK MENANG SESUATU JAWATAN.SEPATUTNYA SEBAGAI PENGERUSI LEMBAGA DISIPLIN,TENGKU HARUS TELUS DALAM SIASATAN. TAK PERLU SEBELAH MANA-MANA PIHAK.TIDAK KIRA SESIAPA PUN WAIMA PERDANA MENTERI YANG BERSALAH TETAP BERSALAH.BARULAH POLITIK WANG BOLEH DI BENTERAS.AKU ADA MENDAPAT SEDIKIT PENDAPAT DARI SEORANG KETUA PEMUDA BAHAGIAN YANG AKU KENALI.PENDAPAT BELIAU AKAN WUJUD JURANG YANG MUDA TAK DISAYANGI DAN YANG TUA MAKIN TIDAK DIHORMATI.MASING-MASING YANG DI ATAS CUBA SELESAIKAN MASALAH IKUT RASA DAN KADANG-KADANG SEBENARNYA TIADA MASALAH PUN,CUMA SENGAJA MENCARI MASALAH.
MEREKA BERCAKAP DENGAN KEADAAN MEREKA TELAH ADA SEMUANYA(HARTA DAN KEHIDUPAN SEMPURNA) YANG SEBENARNYA DI PEROLEHI DARI UMNO.MAKA BERJAYALAH BUKAN MELAYU MELIHAT AKHIRNYA MELAYU LAWAN MELAYU!

1 comment:

Anonymous said...

Saudara,
politik umno memang telah membosankan,jangan patahkan sayap umno tetapi bunuhlah umno itu sendiri. saya sedang memikirkan untuk berubah apabila umno sendiri tidak pernah hendak berubah.