Friday, November 14, 2008

PEMUDA LEMBAH PANTAI MENUJU ERA BARU DI BAWAH KEPIMPINAN M. SAZALI KAMILAN.

PEMUDA LEMBAH PANTAI TELAH MENUJU KE SATU ERA BARU APABILA KEPIMPINAN PEMUDA UMNO BAHAGIAN TELAH DI TERAJUI OLEH SDR M. SAZALI KAMILAN.BELIAU TELAH MEMENANGI JAWATAN TERSEBUT DENGAN TANPA BERTANDING.
INI CUKUP UNTUK MEMBUKTIKAN YANG BELIAU DITERIMA OLEH HAMPIR KE SEMUA PERGERAKAN PEMUDA CAWANGAN SERTA AHLI-AHLI UMNO AKAR UMBI DI LEMBAH PANTAI.

DENGAN SOKONGAN DITERIMA, IA AKAN MEMUDAHKAN BELIAU SERTA JAWATAKUASA BELIAU UNTUK MERANCANG DAN MENTERJEMAHKAN SEGALA BENTUK PROGRAM YANG TELAH DAN AKAN DIFIKIRKAN BAIK BAGI GOLONGAN-GOLONGAN MUDA.INI PERLU DI LAKUKAN KERANA SEPERTI YANG DI KETAHUI PARLIMEN LEMBAH PANTAI TELAH DIMENANGI PARTI PKR SEMASA PRU12 YANG LALU.DAN HAKIKATNYA KITA KALAH DI SALURAN PENGUNDI-PENGUNDI MUDA DI BAWAH 40 TAHUN.SELAIN ITU SEPERTI YANG DI KETAHUI BELIAU JUGA INGIN MENYATUKAN KEMBALI PEMUDA-PEMUDA CAWANGAN YANG SEBELUM INI BERPUAK-PUAK DI ANTARA SATU SAMA LAIN.

DALAM MASA YANG SAMA PERUBAHAN HARUS DI LAKUKAN DENGAN MENCARI DAN MEMPERBAIKI KELEMAHAN YANG MENJADI PUNCA KEKALAHAN UMNO DI LEMBAH PANTAI.OLEH ITU PEMUDA HARUS MEMULAKAN DAHULU.DAN IA MENJADI SATU TANGUNGJAWB YANG BESAR BAGI SAZALI SERTA BARISAN JAWATANKUASANYA UNTUK MENARIK KEMBALI KEYAKINAN MASYARAKAT LEMBAH PANTAI SERTA GOLONGAN MUDA SECARA AMNYA PADA UMNO.

BAGI SKOP PERGERAKAN PEMUDA UMNO LEMBAH PANTAI,BANYAK PENJENAMAAN YANG HARUS DI LAKUKAN DEMI UNTUK MENAIKKAN KEMBALI NAMA PEMUDA LEMBAH PANTAI DI MATA PEMUDA UMNO WILAYAH PERSEKUTUAN DAN PEMUDA UMNO PUSAT.TELAH LAMA PEMUDA UMNO LEMBAH PANTAI DI TENGGELAMI OLEH PEMUDA-PEMUDA BAHAGIAN YANG LAIN.SEDANGKAN PADA SATU KETIKA DAHULU KETUA PEMUDA SERTA NAIB KETUA PEMUDA WILAYAH PERSEKUTUAN PERNAH DATANG DARI KEPIMPINAN PEMUDA LEMBAH PANTAI.

KINI ADALAH MASA YANG PALING SESUAI UNTUK SAZALI MENJENAMAKAN SEMULA PEMUDA LEMBAH PANTAI MENGIKUT ACUANNYA.RAMAI PEMUDA-PEMUDA YANG YAKIN DENGAN KEMAMPUAN BELIAU UNTUK MENAIKKAN KEMBALI PEMUDA LEMBAH PANTAI KE SATU TAHAP YANG TINGGI.DIHARAP BELIAU AKAN MENDAPAT SOKONGAN DAN KERJASAMA YANG TIDAK BERBELAH BAGI DARI JAWATANKUASANYA SERTA PEMUDA-PEMUDA CAWANGAN DI LEMBAH PANTAI.

KETUA PEMUDA:
HJ M. SAZALI KAMILAN

NAIB KETUA PEMUDA:
ZAILANI ABU BAKAR

AHLI JAWATANKUASA:
1. ABDUL SHAHREN ABDUL LATIF
2. MOHD ASHRAF ABD QADIR
3. SYED AZLEERUDDIN SYED AZIZUDDIN
4. ABD LATIF MD SAID
5. KHAIRUL ANUAR ZAMBURI
6. FAZIR EDERIS
7. HUSAINI KHALIT
8. ZULKIFLY YUNUS
9. LIZAM SAID
10. ADZLIDSHAREN HJ ADAM
11. LOKMAN HAKIM MAT TASI
12. MOHD ADIEF KHAIRUDDIN
13. AMINUDDIN MOHD NOR
14. KAMARULZAMAN YAAKOB
15. AZLISHAM ABU HASSAN SHAARI

No comments: