Wednesday, November 19, 2008

GABUNGAN MUKA BARU DAN LAMA DI LEMBAH PANTAI

UMNO LEMBAH PANTAI KEMBALI DENGAN BERWAJAH BARU.KEPUTUSAN PEMILIHAN KALI INI TELAH MENAMPILKAN SATU GABUNGAN YANG MANTAP UNTUK UMNO LEMBAH PANTAI BEKERJA DAN MENARIK KEMBALI SOKONGAN WARGA LEMBAH PANTAI KEPADA UMNO.DENGAN KEBANYAKKANNYA BERUMUR DI BAWAH 50 TAHUN,IA DAPAT MEMBERI SATU SEMANGAT BARU KEPADA YM DATO' RAJA NONG CHIK SEBAGAI KETUA UMNO BAHAGIAN.
HAMPIR KESELURUHAN KEPIMPINAN LAMA TELAH DITUKAR.TIMBALAN KETUA BAHAGIAN SEKARANG IALAH SDR IR MOHD IKHSAN SAMSUDIN.BELIAU MERUPAKAN EXCO PERGERAKAN PEMUDA UMNO MALAYSIA.NAIB KETUA BAHAGIAN PULA IALAH SDR MOHD AZUZ DATUK HJ ABDUL RAZAK.BAGI PERGERAKAN PEMUDA DAN PUTERI MASING-MASING MENDAPAT KETUA YANG BARU.PEMUDA DIPIMPIN BEKAS SETIUSAHA BAHAGIAN SDR M SAZALI KAMILAN DAN PUTERI PULA PUAN NOR ASYIKIN JAAFAR.
CUMA KEPIMPINAN WANITA SAHAJA YANG MASIH BELUM BERTUKAR WALAU KEPIMPINAN BAHAGIAN SERING BERTUKAR GANTI.
MUNGKIN DATUK SHARIFAH AMINAH MASIH BELUM TEMUI SIAPA YANG LAYAK UNTUK MNGANTI TEMPAT BELIAU DI LEMBAH PANTAI.ATAU KEMUNGKINAN JUGA BELIAU ADA PERANCANGANNYA SENDIRI.
DIHARAP KEPIMPINAN YANG BARU INI AKAN DAPAT MEMBERI NAFAS BARU PADA UMNO LEMBAH PANTAI SERTA MERAPATKAN KEMBALI UMNO BERSAMA MASYARAKAT SETEMPAT DAN PARTI KOMPONEN YANG LAIN.
PROGRAM-PROGRAM YANG DILAKUKAN JUGA HARUS MELIBATKAN SEMUA PIHAK.
JANGAN KITA HANYA DUDUK DIDALAM KELOMPOK UMNO SEMATA-MATA.KITA HARUS MENCARI JALAN BAGAIMANA KITA INGIN MENARIK KEMBALI SOKONGAN PENGUNDI-PENGUNDI KEPADA UMNO DAN BN.KEPIMPINAN YANG ADA KINI MESTI BEKERJA UNTUK PRU 13.IA HARUS MENJADI HALA TUJU UTAMA.SEGALA PERANCANGAN DAN GERAK KERJA PRU YG AKAN DATANG HARUS BERMULA DARI SEKARANG.KITA KENA MENGAMBIL IKTIBAR DARI APA YANG BERLAKU PADA PRU 12 YANG LALU.
RAMAI DI KALANGAN KITA YANG LEKA.MASING-MASING MEMIKIRKAN YANG KITA KUAT SAMPAIKAN KITA TIDAK SEDAR YANG PEMBANGKANG BERJAYA MENYUSUP MASUK MENARIK SOKONGAN PENGUNDI-PENGUNDI DAN YANG LEBIH PARAH LAGI KEBANYAKKANNYA ADALAH PENGUNDI-PENGUNDI MUDA.
SEMOGA DENGAN GABUNGAN YANG DIANGGAP TERBAIK DARI KEPIMPINAN-KEPIMPINAN SEBELUM INI IA DIHARAP DAPAT MENGUATKAN KEMBALI UMNO LEMBAH PANTAI UNTUK MENGHADAPI CABARAN YANG LEBIH MENCABAR SELEPAS INI.

No comments: