Sunday, April 4, 2010

PERKASA Tempat Untuk Melayu Bersatu


Kenapa apabila wujudnya PERKASA ramai yang rasa tergugat.Terutamanya kenyataan-kenyataan dari Pemimpin dalam Gerakan dan MCA.Pada aku PERKASA tidak mengusik mereka walau sedikit pun.PERKASA adalah satu NGO yang menghimpunkan Bangsa Melayu tidak kira dari parti mana sekalipun dan mereka-mereka yang tidak minat berjuang dalam politik.Serta ia dibuka untuk kaum Bumiputera di Sabah dan Sarawak.PERKASA tidak berjuang atas nama parti politik.PERKASA adalah PERKASA.
Tidak perlu kita mengatakan PERKASA Racist dan mengutuk TUN M seperti yang dilemparkan Pengerusi Gerakan Penang, Datuk Teng Hock Nam.
Kita tidak halang pun apabila mereka tuntut macam-macam melalui NGO-NGO mereka.Sedangkan semua orang tahu yang kita Bangsa Melayu ini lebih berhak untuk mendapat keselesaan yang sepatutnya dari mereka yang entah datang dari mana.
Pada aku Bangsa yang adil dan bertimbang rasa adalah Bangsa Melayu.Kita tak tuntut yang bukan-bukan seperti yang bangsa lain tuntut.Dalam soal projek,walau yang dapat Melayu tapi akhirnya bangsa lain yang rasa untung berkali ganda.Ambil contoh dalam bidang pembinaan,walau kontraktor Melayu yang dapat projek tapi barang-barang untuk buat kerja semua ambil dari pembekal-pembekal Cina.Jadi disitu kita boleh nampak siapa yang akan untung besar.
Tiada pun kita nak pertikaikan dan kacau perniagaan mereka.Kita ni dengan baik hati boleh berkongsi kesenangan yang ada.
Sekarang ni pula aku tengok banyak media-media luar dan pro pembangkang akan provokasi pemimpin-pemimpin UMNO.Mereka ingin melihat adakah pemimpin UMNO akan perjuangkan 1Malaysia atau Bangsa Melayu seperti PERKASA.Pada aku ia tidak kena mengena pun.UMNO ada Melayu.Memang sejak dulu lagi UMNO adalah payung pada bangsa Melayu.1Malaysia adalah apa yang dilaungkan Kerajaan.Bila Kerajaan dah tentulah dia kena jaga keseluruhan bangsa yang ada.Seperti juga pemimpin Cina atau India.Sudah tentu mereka juga akan perjuangkan hak bangsa mereka dulu lepas tu barulah hak bangsa lain.Cuba kita tanya pada Pemimpin Gerakan,MCA,MIC adakah mereka ingin perjuangkan hak bangsa Melayu dahulu lepas tu baru hak bangsa mereka diperjuangkan.Dah tentu tiada punya.
Mereka ni pada aku takut tengok bangsa Melayu bersatu.Mereka akan rasa tergugat.Pada PERKASA teruskan perjuangan sebuah bangsa.Tahniah buat Datuk Ibrahim Ali, Ahli Parlimen Pasir Mas dan mereka yang bersama beliau dalam menterjemahkan penubuhan PERKASA.


No comments: