Wednesday, March 4, 2009

SEKADAR RENUNGAN

APA AKAN BERLAKU ANDAI ALI RUSTAM MENANG TIMBALAN PRESIDEN.RAMAI TAHU BELIAU BERTANDING KERANA BELIAU ORANG PAK LAH DAN KITA TAHU PAK LAH AKAN BERUSAHA UNTUK PASTIKAN ALI RUSTAM MENANG KERANA MARAHNYA DIA PADA TSMY ATAS DESAKKAN MINTA BERSARA AWAL.
APA AKAN BERLAKU ANDAI KJ PULA MENANG KETUA PEMUDA SEDANGKAN KITA TAHU BELIAU MENANTU PAK LAH DAN DI SEBABKAN BELIAULAH IMEJ PAK LAH YANG SELAMA INI BERSIH JADI HITAM.
AKHIR SEKALI APA AKAN BERLAKU ANDAI KHIR TOYO MENANG KETUA PEMUDA SEDANGKAN KITA TAHU RAKYAT DI SELANGOR MENOLAK BELIAU DISEBABKAN PELBAGAI ISU YANG TIMBUL.
KESIMPULANNYA AKAR UMBI UMNO SERTA GOLONGAN YANG ATAS PAGAR AKAN TERUS MENJAUHI UMNO DISEBABKAN SUARA MEREKA TIDAK DI DENGARI.JUMLAH PENCALONAN CALON-CALON YANG BERTANDING CUKUP UNTUK MEMBUKTIKAN SIAPA PILIHAN AKAR UMBI. SEBENARNYA RAMAI LAGI YANG HARUS DI TOLAK.MEREKA-MEREKA YANG MENJADI LIABILITI PADA UMNO HARUS DI KETEPIKAN.BIAR MEREKA PULA BEKERJA DARI BAWAH UNTUK KEMBALIKAN KEYAKINAN AHLI UMNO SERTA RAKYAT MALAYSIA AMNYA DI ATAS SEGALA KESILAPAN MEREKA SELAMA INI.

2 comments:

add said...

Kalau lah ini berlaku... maka kita pakat-pakat lah berdoa agar semua perwakilan yang memilih calon yang menang sebagaimana sdr nyatakan agar dilaknat dan diberi bala terus dalam dewan pwtc oleh Allah dalam perjalanan pulang ke rumah masing-masing,,,InsyaAllah... Allah akan makbulkan kalau kita pakat-pakat berdoa....
Kalau Allah tidak membalas masa itu,,, maka tunggulah nanti dalam PRU13, semua calon yang bertanding akan hilang wang pertaruhan dan akan ditimpa musibah semua anak dan isteri perwakilan...

Sahabat-Gunung said...

Assalammualaikum.

Saudara Add, saya kurang bersetuju dengan kenyataan Tuan untuk kita pakat-pakat berdoa agar Allah menurunkan Laknat kpd perwakilan.

Ini adalah tindakan kurang bijak, seeloknya agar kita berdoa agar perwakilan memilih yang terbaik antara yang terbaik.

Lebih baik kita doakan agar negara kita dilimpati rahmat oleh Allah, semoga kita aman damai dan boleh bersatu walaupun berlainan ideolgi politik.

Ini masa untuk kita berkhidmat untuk rakyat, bukannya masa untuk berpoltiik lagi...