Monday, May 11, 2009

63 TAHUN UMNO,CABARAN LEBIH BESAR MENANTI

HARI INI GENAP 63 TAHUN USIA UMNO.UMNO YANG TELAH DITUBUHKAN PADA 11 MEI 1946 TELAH BANYAK BERJASA PADA AGAMA,BANGSA DAN NEGARA.TAPI KINI UMNO SEDANG MELALUI SAAT-SAAT GENTING.UMNO YANG DULUNYA SELESA KINI PERLU MELAKUKAN PEMBAHARUAN BESAR-BESARAN.ORANG-ORANG MELAYU KINI BERPECAH KEPADA BEBERAPA PARTI POLITIK SEPERTI PAS DAN PKR.
USAHA UNTUK MENARIK MEREKA KEMBALI KE PERJUANGAN ASAL HARUS BERTERUSAN.
YANG MENYEDIHKAN HARI INI,SEDANG KITA MERAIKAN ULANGTAHUN UMNO KITA MENDAPAT PULA KEPUTUSAN DARI MAHKAMAH TINGGI YANG TELAH MEMIHAK KEPADA PAKATAN RAKYAT DALAM ISU POLITIK PERAK.APA YANG BOLEH DIPERKATAKAN LAGI.PADA AKU KITA HARUS TERIMA KEPUTUSAN INI.DAN AKU JUGA BERHARAP AGAR DUN DI BUBARKAN DAN KITA SERAHKAN PADA RAKYAT UNTUK MEMBUAT KEPUTUSAN SIAPA YANG LEBIH LAYAK UNTUK MEMBENTUK KERAJAAN NEGERI PERAK.ITU SAHAJA JALAN YANG BOLEH MENAMATKAN KRISIS POLITIK YANG TELAH BERLANJUTAN SEHINGGA 3 BULAN INI.KALAU KITA SIBUK BUAT RAYUAN DI MAHKAMAH LAGI IA TAK KAN ADA KESUDAHAN.KATALAH NANTI KEPUTUSAN MEMIHAK PADA KITA,MEREKA PULA AKAN BUAT RAYUAN.JADI IA AKAN BERLANJUTAN LEBIH LAMA.LEBIH BAIK PEMIMPIN PARTI BERBINCANG DAN MINTA BUBARKAN DUN.KEPENTINGAN RAKYAT HARUS DI UTAMAKAN.KALAU KRISIS INI BERTERUSAN EKONOMI PERAK AKAN BERTAMBAH MERUDUM SERTA KEBAJIKAN RAKYAT TIDAK DAPAT DIBERI PERHATIAN.KITA FIKIRLAH APA YANG BERLAKU INI DARI SUDUT YANG POSITIF.

2 comments:

Puteri Ezza said...

Happy birthday to you...
Happy birthday to you...
Happy birthday to UMNO...
Happy birthday to you...

Hikhik. Dah lama UMNO ni megah berdiri ya. Tapi, pada usia yang matang ni, banyak sungguh dugaan melanda. Adakah ini bermakna, UMNO sudah tiba ke penghujung usianya? Hmmmm... :-/

Khairul, sorry ek, dah lama tak datang sini. Busy sikit sehari dua ni. Kalau tak keberatan, meh lawat blog pakcik Ezza plak (hhtp://www.muslioli.blogspot.com)

EZZA

Puteri Ezza said...

Salam Khairul. Ha'ah, dah lama gak saya menyepi ni. Sibuk sedikit. Banyak benda yang perlu disiapkan :-)

Ya, betul kata Khairul tu... Kalau UMNO nak kekal, mereka perlu menjalani proses transformasi. Terus terang, saya sendiri sudah hilang keyakinan. Saya sudah tidak tahu mahu percaya kepada parti apa dan memilih parti yang mana.

v3@Kesimpulannya, saya lebih memilih berada di atas pagar walaupun sebahagian besar keluarga saya berada dalam UMNO.

Tidak akan lupa jasa UMNO, tetapi hati belum terbuka untuk memilih UMNO, serta mana-mana parti yang lain.

P/S: Bila nak balik Tawau dengan baby baru tu? Mesti baby tu dah tak sabar-sabar nak melihat kampung halamannya. Kalau balik nanti jangan lupa contact ya. Nak serbu rumah Yazleen. Hikhik.